JUST NU FRI FRAKT PÅ ALLA ORDRAR

  •   0

    Kundvagnen är tom.

Sekretesspolicy

Välkommen till vår hemsida shop.lovemilk.se ('Hemsidan'). Vänligen läs vår sekretesspolicy noggrant.

Vår sekretesspolicy används när du besöker eller surfar på Hemsidan utan att handla några produkter och när du använder våra tjänster för att handla produkter. Love Milk AB är personuppgiftsansvarig i enlighet med den svenska personuppgiftslagen, PUL. Detta innebär att personuppgifterna skyddas enligt de villkor som rör behandling av de uppgifterna.

Genom att använda Hemsidan, accepterar du användningen som beskrivs i den här sekretesspolicyn. Om du inte vill acceptera användningen som beskrivs i den här sekretesspolicyn, vänligen avstå från att använda Hemsidan.

Din personliga data hämtas och behandlas av Love Milk AB och även våra samarbetspartners inom och utanför EU (kallas 'oss', 'vi', 'vår'). Love Milk AB har sin registrerade adress på Strömgatan 8, 21225 Malmö, Sverige, med organisationsnummer 556954-5048, och kan kontaktas via mail på kundservice@lovemilk.se för vidare frågor relaterade till vår sekretesspolicy.

Din personliga data kommer att behandlas för att kunna ge dig bättre service, hjälpa dig med navigering och att handla på Hemsidan och för att kunna informera dig om Love Milks nyheter och erbjudanden.

Love Milk AB kontrollerar den personliga datan som samlas och behandlar i syftet att ge bra service och kunna sälja produkter ('E-handelssyfte') på Hemsidan.

Love Milk AB är den enda kontrollanten av personlig data som behandlas i marknassyfte, genom nyhetsbrev, information och uppdateringar om sina produkter, erbjudanden, exklusiva rabatter, kampanjer och event eller liknande, organiserat av Love Milk AB ('Marknadssyfte').

Love Milk AB förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. För att du bättre skall kunna förstå hur vi behandlar information om dig redovisar vi nedan våra grundläggande principer för behandling av personuppgifter.

 

1. Vår policy

Alla har rätt till skydd av sin personliga data. Vi respekterar Användarens rätt att informeras om insamlingen av och andra processer som involverar deras personliga data. När vi använder data som kan direkt eller indirekt identifiera dig personligen, är vi principiellt strikta med nödvändigheten. Därför har vi designat Hemsidan så att användningen av din personliga data hålls nere till ett minimum; vi samlar inte in din personliga data när vi kan ge dig tjänster eller service genom anonym data eller trafikdata (som t ex marknads-research för att förbättra vår service) eller på andra sätt som låter oss identifiera dig, förutom när det är absolut nödvändigt eller på begäran av allmänna auktoriteter eller polisen (t ex trafikdata eller din IP adress).

Vår sekretesspolicy ger dig all information du behöver för att förstå hur vi samlar in data som kan identifiera Hemsidans Användare. För mer information om vår sekretesspolicy, vänligen kontakta oss på kundservice@lovemilk.se eller på vår registrerade adress ovan.

2. Insamling av information

Love Milk AB erbjuder Användaren möjlighet att via Hemsidan beställa produkter eller tjänster, göra förfrågningar eller registrera sig för att ta del av olika typer av erbjudande. På Hemsidan får vi information om ditt namn, uppgifter om hur du kan bli kontaktad och information som är nödvändig för fakturering. Vi får också information om affärstransaktionen samt information om din betalning om du väljer att betala med kreditkort. Vi förbehåller oss rätten att göra en personkontroll/kreditupplysning. 

I enbart E-handelssyfte har vi gett tillstånd till några andra aktörer ('Aktörer') som får tillstånd av oss att behandla personlig data relaterad till hemsidans användare. Dessa Aktörer agerar endast på vår begäran och vi kontrollerar regelbundet att de inte överskrider användningen av tilldelad information. Några av dessa aktörer som vi anlitat enbart i E-handelssyfte är:

  • Posten och DB Schenker, med anledning av leverans och returer.
  • ePay, med anledning av krypterad behandling av betalkortsuppgifter.
  • Euroline, med anledning av in- och utbetalning av betalkortsbelopp.
  • Decidas, med anledning av kreditupplysning vid fakturabetalning.
  • Kronofogden, med anledning av utebliven betalning av fakturor.
  • Zopim, med anledning av kundservice och live chat på Hemsidan.

I Marknadssyfte kan vi behandla din personliga data såväl som information om hur du surfar på Hemsidan ('Trafikdata') genom användningen av våra Tjänster, för att kunna erbjuda Användaren personligt innehåll och erbjudanden av våra Tjänster eller för att leverera nyhetsbrev som Användaren prenumererar på, där Användaren har rätt att avsluta sin prenumeration av nyhetsbrev eller liknande. I Marknadssyfte samlas personlig data och Trafikdata in på elektronisk väg och förvaras av oss i enlighet med PUL och är tillgängliga för våra Aktörer i nödvändig utsträckning.

Dessutom kan din personliga data lämnas till polisen eller rättssystemet, enligt lag och på formell begäran av sådana instanser, t ex om vi behöver undvika bedrägeri på Hemsidan.

Under alla ovan omständigheter begärs inte ditt godkännande för databehandling, eftersom behandlingen av personlig data är nödvändig för E-handelssyfte.

Vi kan komma att ha tillgång till tredje partens personliga data om den har delats med oss direkt av Användaren, t ex om Användaren köper en produkt som ska skickas till en vän, när Användaren som betalar för produkten inte är produktens mottagare eller när Användaren rekommenderar en tjänst eller produkt på Hemsidan till en vän. I alla dessa fall ska Användaren se till att få ett godkännande av den tredje parten innan hen delar informationen med oss och upplysa tredje parten om vår sekretesspolicy; Användaren är den enda personen som är ansvarig i anknytning med utlämnande av information och data gällande sådana trejde parter, om de inte har gett tydligt godkännande i förväg, eller vid olämplig eller olaglig användning av sådan information. Oavsett gör vi vårt bästa för att informera sådan tredje part enligt lag, och, när det är nödvändigt, ber om deras godkännande för att registrera deras personliga data i våra arkiv om Användaren.

3. Vad händer om du inte delar med dig av dina personliga uppgifter till oss?

Att upplysa oss om din personliga data (särskilt dina personliga uppgifter, mailadress, adress, betalkortsnummer eller personnummer och telefonnummer) är nödvändigt för att vi ska kunna behandla din order vid köpet av produkter på Hemsidan, ge dig vidare service på Hemsidan när du begär den, eller när din personliga data behövs för att uppfylla krav enligt lag. Vägran att upplysa oss om din personliga data som är nödvändig för att uppfylla ovan syften kan komma att förhindra oss från att behandla din order för att köpa varor sålda på Hemsidan eller uppfylla krav enligt lag. Därför kan i vissa fall din vägran att upplysa oss om personlig data ge oss laglig rätt och anledning att inte behandla din order för att köpa produkter sålda på Hemsidan eller för att ge dig service på Hemsidan.

Upplysning om ytterligare personlig data till oss, förutom den som behövs för att uppfylla krav enligt lag eller kontraktsskyldigheter och nödvändig Trafikdata för att kunna använda Hemsidans tjänster fullt ut, är valfri och påverkar inte användningen av Hemsidan eller dess tjänster eller köp av produkter på Hemsidan.

4. Vem tar del av din personliga data?

Personlig data lämnas ut till tredje partsföretag som tillhandahåller, å Love Milk AB's vägnar, specifik service som databehandling eller till andra mottagare av personlig data som samlas in av oss och behandlar din personliga data enbart i E-handelssyfte (t ex Euroline och ePay), och i alla fall sker detta enligt PUL.

Oavsett ovanstående, kommer personlig data inte lämnas ut till någon ytterligare tredje part, spridas eller överföras utan att informera våra Användare om sådan utlämning/spridning/överföring, och i alla fall sker detta enligt PUL.

5. Säkerhet

Vi använder oss av säkerhetsmetoder föt att skydda personlig data mot oavsiktlig eller olaglig förstöring, oavsiktlig förlust, ändring, obehörig utlämning eller tillgång, och mot alla andra anledningar av databehandling som inte godkänts enligt vår sekretesspolicy. För allra bästa skydd av din personliga data utanför gränserna av vår kontroll och hantering av densamma, råder vi dig att din dator utrustas med mjukvaror som skyddar överföring/mottagning av nätverksdata (t ex uppdaterat antivirus-system) och att din internetleverantör tar till lämpliga medel för säkerheten av nätverks-dataöverföring (som t ex brandväggar och anti-spam filtrering).

Även om vi, på alla rimliga sätt, skyddar din personliga information från obehörig tillgång, användning eller delning, kan vi inte garantera något i detta avseende. I synnerhet är online betalningar säkrade genom https-protokoll för att din data ska krypteras under överföringen till vår betalnings-gateway. I vissa fall kan överföringen av data på internet inte fullt garanteras att vara säkert gentemot tillgång av oavsedda mottagare. Vi är inte ansvariga för något brott av säkerheten, såvida detta inte är på grund av vår oaktsamhet.

6. Cookies

Att acceptera automatisk datainsamling och användningen av cookies är nödvändigt för att använda Hemsidan och dess tjänster, inklusive att köpa produkter.

Om du har börjat blockera eller ta bort cookies, kan vi inte garantera att alla sidor på Hemsidan kan visas eller att vissa tjänster, som, t ex, förvaring eller display av produkter du valt, när du avslutar köpet online.

Hemsidan använder automatiska system för att gå igenom datainsamling, som cookies. En cookie är en fil som lagrats på hårddisken på terminalen hos en internetanvändare; den innehåller inte någon begriplig information, men den tillåter länkar mellan en terminal och annan information om Användarens upplevelse på Hemsidan och vad hen föredrar vid valet av tjänster och köpet av produkter som erbjuds på Hemsidan. Ingen annan kan komma åt information som finns i cookies som sprids av våra servrar. Informationen och datan i våra cookies samlas direkt och automatiskt av Hemsidan. Informationen som samlas av cookies behandlas för att optimera tjänsterna på hemsidan, t ex funktioner som att titta igenom produktkategorier, köp av produkter online och generellt för att hjälpa Användare som registrerat sig på Hemsidan. Som du vet tillåter alla webbläsare dig att blockera eller ta bort cookies. Din webbläsare kan tillhandahålla instruktioner om hur du går tillväga för detta. Om du vill ta bort cookies, vänligen använd webbläsarens information.

7. Obligatorisk behandling

Vi vill informera dig om att vi kan vara tvungna att behandla din personliga data även utan ditt godkännande i vissa fall enligt lag.

8. Din rätt att få tillgång till din personliga data och ytterligare rättigheter

Du har rätt till att när som helst få bekräftat av oss om data relaterad till dig har behandlats eller ej, om datan är registrerad, och om kommunikation i begripligt format av datan genomgår behandling. Utöver detta, har du rätt att få information av oss om källan av din personliga data; syftet och behandlingssättet av din personliga data; logiken involverad i den elektroniska databehandlingen; detaljer om databehandlaren; namnen på de aktörer som din personliga data kan lämnas ut till eller vem som har tillgång till din personliga data. För mer information, maila oss på kundservice@lovemilk.se.

Du har rätt att när som helst erhålla från oss:

  1. uppdatering eller ändring av din personliga data;
  2. radering, ändring till anonymitet eller blockering av din personliga data (som olagligt behandlats), inklusive data som inte behöver förvaras för syftet av insamlingen och behandlingen;
  3. bekräftelse att punkt 1) och 2) har rapporterats (tillsammans med innehållet av dessa) till personen eller aktören som fick tilldelat sig datan, förutom när det är omöjligt att göra eller om det tydligt är orimligt att begära i proportion till Användarens rättigheter.

Du har rätt att motsätta, helt eller delvis:

  1. av legitima skäl, behandlingen av din personliga data, även om den är relaterad till syftet med insamlingen;
  2. behandlingen av din personliga data för reklamändamål eller för att utföra marknadsundersökningar.

Du får utöva dina rättigheter när som helst, såvida du gör så i enlighet med lagen, genom att skicka din begäran till oss på mailadressen: kundservice@lovemilk.se eller genom att skriva till oss på adressen ovan. Vi kommer att svara dig efter behov.

9. Medgivande

Varje gång vi har behov för ditt medgivande kommer Love Milk AB att informera dig i förväg och ge dig möjligheten att antingen tillhandahålla eller vägra ditt medgivande för användningen av din personliga data, inklusive din mailadress, för ovan syften.

Vi vill informera dig om att vi kan behandla din personliga data även utan ditt medgivande i vissa fall, t ex när sådan behandling är nödvändig för att utöva skyldigheter enligt lag, eller när sådan behandling är nödvändig för att utföra skyldigheter enligt kontrakt med Användaren. 

Din personliga data kan behandlas av Love Milk AB för att skicka reklam eller erbjudanden i Marknadssyfte om produkter och tjänster såvida du inte motsäger dig detta, antingen när din personliga data samlas in eller när du får ett erbjudande från oss.

Oavsett vill vi informera dig om att Love Milk AB garanterar att Användare får utöva, när som helst och utan att ange anledning, sin rätt att inte ta emot framtida kommunikation i samband med specifika tjänster på begäran.

10. Länkar till andra hemsidor

Vi kontrollerar eller övervakar inte sådana hemsidor eller dess innehåll. Vi är inte ansvariga för innehållet på sådana hemsidor eller för deras regler i samband med din integritet eller behandlingen av din personliga data medan du besöker sådana hemsidor. Vänligen var uppmärksam när du kopplas till dessa hemsidor genom länkarna på vår Hemsida och läs deras villkor och deras sekretesspolicy noggrant. Vår sekretesspolicy gäller inte tredje parters hemsidor och vi är på inga sätt ansvariga för deras sekretesspolicy. Hemsidan länkar till andra hemsidor enbart för att hjälpa våra Användare i sökande och andra nät-aktiviteter och för att tillåta länkar till andra hemsidor på Internet. När vi tillhandahåller länkar till andra hemsidor, rekommenderar vi inte användningen av dessa hemsidor och tillhandahåller inga garantier gällande deras innehåll eller tjänster eller produkter sålda på dessa hemsidor till Internetanvändare.

11. Kontakt

Om du vill få ytterligare information om hur vi behandlar din personliga data, vänligen maila oss på kundservice@lovemilk.se med din specifika fråga.

12. PUL

Eftersom vårt företag är registrerat i Sverige är denna sekretesspolicy skriven inom ramarna för PUL, Personuppgiftslagen.

Personuppgiftslagen trädde i kraft 1998 och har till syfte att skydda människor mot att deras personliga integritet kränks när personuppgifter behandlas. Personuppgiftslagen bygger på gemensamma regler som har beslutats inom EU, det så kallade dataskyddsdirektivet. Övriga EU-länder har alltså liknande skyddslagar vilket underlättar flödet av information inom unionen.

13. Ändringar och uppdateringar av denna sekretesspolicy

Love Milk AB kan ändra eller uppdatera alla eller delar av denna sekretesspolicy, inklusive när ändringarna görs enligt rättsliga bestämmelser eller regler som styrs av PUL och som skyddar dina rättigheter. Ändringarna och uppdateringarna av sekresspolicyn gäller omedelbart när de publicerats på Hemsidan i den här sektionen. Därför ber vi dig att regelbundet läsa igenom den här sektionen för att hålla dig uppdaterad av den senaste och uppdaterade sekretesspolicyn.

Sök i vår shop